WE'RE HIRING!

We're actively recruiting a wide variety of positions, from bus drivers to teachers to educational assistants. Learn more and apply today:

learn more

Food Service (Albanian)

Read in Spanish/Espanol or English.

Më Të Rejat Ditore të Ushqimeve të Studentëve

Qarku i Hapsirës Shkollore të Stoughtonit tani mund t’u shërbej fëmijëve ushqim pa pagesë dhe shtatë ditë në javë. Pagesa është hequr nga Departamenti I Mësimeve Publike ose “Department of Public Instruction” dhe Programi Kombëtar i Programit të Drekës të Shkollës ose “National School Lunch Program”, që na lejon neve të ofrojmë këto ushqime pa pagesë.  

Efektive që nga 8 Shtatori, 2020 të gjithë fëmijët nga mosha 18 vjeqare dhe më të rinjë dhe studentët nga mosha 19-21 që ende nuk kanë diplomuar kanë të drejtë të marrin ushqime falas pa marrë parasysh statusin e tyre se a e kanë ushqimin falas & me qmim të reduktuar. Miratimet mund të marrin deri në dy javë.

Sqarimi i Informimit të Gabuar

Pranverën e kaluar ka qenë një moskuptim në lidhje me financimin e ushqimit të fëmijëve.  Kësaj vjeshte, sikur se në pranverë, programi i ushqimit është një zgjatje dhe është financuar nga Programi Kombëtarë i Drekës në Shkollë ose “National School Lunch Program”. Nuk është sponsorizuar ose mbështetur nga një marrje parash ose fode të mbledhura.  Kështu që, Qarku nuk rrezikon humbjen e fondeve nëse njerëzit nuk regjistrohen,

Rregullat e shpërndarjes së ushqimit

Shpërndarja do të bëhet të Martëve dhe të Enjtëve mes orës 11am dhe 12pm.  Ushqimet e ditës të përfshira në këto shpërndarje do të ndryshohen pak për të akomoduar ushqimet e fundëjavës. Ju lutemi shikoni më poshtë:

  • Shpërndarja e të Martës përfshinë: Drekën për të Martën; mëngjesin dhe drekën për të Mërkurën, të Enjtën dhe të Premtën

  • Shpërndarja e të Enjtës përfshinë: Mëngjesin dhe Drekën për të Shtunën, të Dielen, të Hënën dhe mëngjesin për të Martën.

Tash më merrni ushqim?

  • Efektive që nga 4 Shtatori, ju nuk do të paguani për ushqimet e marra.

  • Efektive që nga 15 Shtatori, familjet që tani më marrin ushqimin e drekës do të marrin edhe ushqimin e mëngjesit.

Të interesuar të merrni ushqim falas?

click here

  • Për ndihmë në Gjuhën Shqipe, ju lutemi kontaktoni Fatushe.Haklaj@stoughton.k12.wi.us.

  • Ju lutemi mbani mend se FORMULAR I VEQANT nevoitet për secilin fëmijë të siguroheni se secila kohë e ushqimit të përfshihet në numërimin ditorë.  Duke e dërguar këtë formular, ju pajtoheni të merrni mëngjes dhe drekë për secilën ditë të javës deri me 31 Dhjetor ose deri sa ju ta njoftoni Qarkun për vendim tjetër. Ju e kuptoni që nuk do të jeni në gjendje të hiqni dorë vetëm një ditë të mos merrni ushqimin në ditë të veqanta.

  • Nëse ju jeni duke regjistruar një fëmijë të moshës së shkollës elementare që aktualisht shkon në shkollën St. Ann’s ose një fëmijë që nuk është në shkollë ende, ju lutemi zgjidhni shkollën elementare që do të marrë pjesë bazuar në adresën tuaj.  Ju lutemi klikoni këtu “click here” të paraqitni kërkesën tuaj, ose ju lutemi kontaktoni Fatushe.Haklaj@stoughton.k12.wi.us.

SHËNIM: Kjo heqje e pagesës është në fuqi vetëm deri me 31 Dhjetor, 2020.  Pas 31 Dhjetorit, studentët që nuk kanë të drejtë për ushqim falas ose me qmim të reduktuar do të fillojnë ti mbledhen pagesat për ushqimet që i marrin.  Qarku do të ju kontaktoj juve në fillim të Dhjetorit të vendosni nëse ju dëshironi të merrni ushqimet pasi që heqja e pagesës të hiqet nga afati i marrë.  

Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim, ju lutemi kontaktoni Jenny McKenna në jenny.mckenna@Stoughton.k12.wi.us ose lini një mesazh në 608.877.5012.

CONTACT US

Jacob Kleven
Taher - Food Service Director
608-877-5419
Jacob.Kleven@stoughton.k12.wi.us 
 
Jenny McKenna
Business Services, Administrative Assistant
608-877-5012
Jenny.McKenna@stoughton.k12.wi.us